× Tutaj możesz dyskutować z innymi użytkownikami forum na tematy związane z wyjazdem do Kanady. Możesz też zadawać pytania i tworzyć nowe tematy.

Topic-icon Open work permit

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #42711 przez tombo83

Czy mozecie mi pomoc to zinterpretowac?
Dzisiaj taka odpowiedz dostala zona skladajac podanie na open work permit (ja juz jestem w Kanadzie od 4 msc)

You have not demonstrated that you come within the exceptions under section 186 of the regulations
exempting you from the requirement to obtain a work permit or that your employment in Canada comes
within the exceptions to section 203 of the regulations. As a result, your offer of employment must be the
subject of an economic effect determination before a work permit can be issued to you. Your employer in
Canada should contact the local office of the Department of Human Resources and Skills Development
Canada to begin this process.
Z gory dziekuje za pomoc

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #42712 przez tombo83

Dodam ze jestem jako skilled worker (kategoria 0), prowincja QC
Mam work permit na 2,5 roku, CAQ oraz LMIA

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #42715 przez m-ajka

Moze chodzi o nowy przepis gdzie pracodawca musi zaplacic za wydanie WP i wypelnic aplikacje
www.cic.gc.ca/english/department/media/notices/2015-02-09.asp

albo najlepiej jak sie skontaktuje z "he local office of the Department of Human Resources and Skills Development Canada to begin this process. "

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu - 3 lata 1 miesiąc temu #42717 przez Preryjny

Przypuszczam , ze formulke przyczepiaja do kazdej aplikacji rozpatrzonej negatywnie. Sekcja 186 to zupelnie bez sensu, natomiast sekcja IRPA 203 pozwala podciagnac wszystko. Wystarczy, ze malzonek w swoim kraju zajmowal sie malo wykwalifikowana praca lub nie posiada znajomosci jezyka.

W jakiej formie twoja zona skladala aplikacje?


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #42731 przez tombo83

Zona ma wyksztalcenie wyzsze (marketing) i 4 lata doswiadczenia. Jezyk EN komunikatywny.
Aplikacja byla skladana elektronicznie, tydzien temu na Open Work Permit (po przeczytaniu wyjasnienia myslalem ze gdzies sie pomylilem w wypelnianiu aplikacji).
Szukam, szukam i znalazlem cos takiego:
www.canadavisa.com/canada-immigration-di...d2014-t243622.0.html
Porownujac to co my zlozyslimy, a co "dolozyli" jeszcze inni to juz chyba wiem gdzie problem.
Pozostaje maksymalnie przygotowac dokumenty, payslip, list od pracodawcy, wyciag z konta itd i jeszcze raz wyslac.
Mam nadzieje ze 3 raz nie trzeba bedzie wydawac 155 CAD :(
Najbardziej wkurzajacy jest fakt ze wyjasnienie ktore podaje CIC kompletnie niczego nie tlumaczy...
Dzieki za pomoc.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu - 3 lata 1 miesiąc temu #42889 przez tombo83

Aplikacja poszla...
Jestem lzejszy o dodatkowe $100 bo doszla nowa oplata Open Work Permit Holder Fee plus $155 tradycyjnie za aplikacje.
Plac i placz, wyjscia nie ma :(

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 tydzień temu #43434 przez tombo83

Mam jeszcze pytanko...
Zona dostala open work permit ! Radosc wielka, bledy faktycznie byly po mojej stronie.

Z listy ktory dostalismy wynika ze ma go okazac na lotnisku i on wyda OWP.
A co z wiza? Czy o to mysimy ubiegac sie oddzielnie? Bez wizy moze legalnie byc w Kanadzie do 6 msc?

Z gory dziekuje za pomoc.
T

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 tydzień temu #43436 przez magdat

Do Kanady wizy zostały zniesione. Wystarczy paszport biometryczny.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 tydzień temu #43438 przez tombo83

Dzieki za odpowiedz.
Wiem ze nie ma wiz na okres do 6 msc. Ale co w sytuacji kiedy minie to 6 msc. Zona musi wyjechac i wjechac (flag pole?)
Troche bez sensu.
Ja wize dostalem w pazdzierniku 2014 i mam na 2,5 roku (wielokrotnego wjazdu) plus WP.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 tydzień temu - 3 lata 1 tydzień temu #43442 przez leon

tombo83 napisał:

...Z listy ktory dostalismy wynika ze ma go okazac na lotnisku i on wyda OWP.
A co z wiza?

Jaka wiza ??? ...OWP jest ta wiza ... zona bedzie mogla przebywac w Kanadzie tak dlugo na ile bedzie wazny jej work permit .

The following user(s) said Thank You: m-ajka

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.235 s.

Zaloguj or Załóż konto