× Tutaj możesz dyskutować o życiu w Nowej Fundlandii i Labradorze. Wszystkie wątki bezpośrednio związane z Nową Fundlandią i Labradorem.

Topic-icon IEC w St. John's

Więcej
2 lata 5 miesiąc temu #48693 przez jabba1

Witam wszystkich,
zastanawiamy się z żoną nad wyjazdem (IEC 2015). Sami nie wiemy czy się w końcu zdecydujemy ale papiery są. Początkowo miała to być Manitoba ale jednak kusi nas St. John's, miejsce z naszej perspektywy bardziej atrakcyjne krajobrazowo i pod względem klimatu, a do tego wymogi nominacji są jeszcze mniej restrykcyjne niż w Manitobie. Czy ktoś z "naszych" tam aktualnie jest? Przechodził ścieżkę imigracji po nominacji?
Dziękuję i pozdrawiam,
Miłosz

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 5 miesiąc temu #48701 przez Dorothy

Czy ja wiem, czy wymagania są mniejsze...o ile dobrze pamiętam, to żeby dostać nominacje trzeba mieć minimum rok przepracowany w ten prowincji.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 5 miesiąc temu #48703 przez jabba1

Ze strony immigration NF:
"ou are eligible for the Skilled Worker category if you:

Have a full-time job offer from a Newfoundland and Labrador employer, or a job or job offer that has compensation in the form of a salary and benefits package that meets provincial employment standards and prevailing wage rates;
Have a Citizenship and Immigration Canada Work Permit or is entitled to apply for one; Work permits that are submitted with the PNP application must have duration of six months remaining prior to expiry date.
Have the qualifications, training, skills, and/or accreditation required for the job;
Can demonstrate the intention and ability to settle permanently in Newfoundland and Labrador;
Have a job or job offer that does not contravene existing bargaining unit agreements or any employment disputes;
Can demonstrate that you have sufficient settlement funds and financial resources to successfully establish yourself and any dependents in Newfoundland and Labrador;
Your employer (or future employer) can demonstrate a need for your skill set; and
Can demonstrate sufficient English or French language capability to perform the employment duties. Your English language ability must be verified by one of the following:
An Affidavit of English Language Ability from a Newfoundland and Labrador employer who has offered you a full-time job; or
Education and/or training documents
Occupations classified in NOC Code C or D will have to meet Minimum Language Requirements"

Jeśli to prawidłowo rozumiem, nie ma wymagań co do tego jaka ma to być praca jeśli jesteśmy już na miejscu i mamy valid WP, nie ma też wymogu stażu pracy, ważne żeby znaleźć stałą pracę i złożyć aplikację w momencie kiedy jest jeszcze pół roku do wygaśnięcia WP.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 5 miesiąc temu #48705 przez Preryjny

jabba1 napisał:


Jeśli to prawidłowo rozumiem, nie ma wymagań co do tego jaka ma to być praca j.

Biurokratyczny jezyk czyta sie troche inaczej.

"Have the qualifications, training, skills, and/or accreditation required for the job;........
.................................Your employer (or future employer) can demonstrate a need for your skill set"

Uzytkownik forum tyania jest (byla? ) w NF .


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 5 miesiąc temu #48706 przez Dorothy

to się chyba coś pozmieniało.
Jakiś czas temu wymieniałam korespondencję emailową z urzędem w NF i wtedy był jeszcze wymógl rocznego stażu pracy.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 4 miesiąc temu - 2 lata 4 miesiąc temu #48757 przez Dorothy

Preryjny napisał:

Uzytkownik forum tyania jest (byla? ) w NF .
Tak, tyania mieszka w NF ale do Niej trzeba chyba pisać prywatną wiadomość bo forum chyba intensywnie nie przegląda. Ostatnio wymieniałam z Nią korespondencję pół roku temu.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 10 miesiąc temu #49679 przez tyania

Jeszcze jestesmy w NL.Pozdrawiamy.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 10 miesiąc temu #49680 przez tyania

Witam ponownie i pozdrawiam.Nie bylo nas na forum poniewaz zostalismy zmuszeni do opuszczenia Kanady na kilka miesiecy.Juz jestesmy z powrotem i chetnie odpowiemy na kazde pytanie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 8 miesiąc temu #49784 przez nozzi

Czy mógłbym prosić o informację czy nastąpiły rzeczywiście zmiany w PNP i nie wymagają juz stażu pracy, jedynie ofertę? Jakieś inne wymagania?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.190 s.