× Tutaj możesz dyskutować z innymi użytkownikami portalu, tworzyć nowe tematy, zamieszczać zdjęcia i filmy dotyczące Twoich podróży i fascynacji. Na co więc czekasz! Do dzieła!

Topic-icon Wjazd do Kanady - granica

Więcej
3 lata 11 miesiąc temu #28013 przez tyania

wojtek napisał:

tyania napisał:

No wlasnie nie jestem pewna bo Agencja zamilkal jak maz wyladowal w Kanadzie i dostali reszte kasy. Czy powinnam wypelniac jakis wniosek czy poprosic na granicy?
Ja bede ladowala w Hlifax a potem dalej.
Lądując na granicy - jeśli mąż posiada już Work Permit - taka duża kartka papieru wpięta w paszport z napisem Work Permit, adresem pracodawcy itp - Ty posiadając kopię tego Work Permitu oraz kopię paszportu męża oraz dowody, że jesteś jego żoną/lub partnerką (nie ma znaczenia) oraz, że Twoja córka jest Twoja (wcale też nie musi być jego ;-) to wówczas, jak na pierwszej bramce zaczną zadawać pytania o celu wizyty mówisz, że jedziesz do męża na okres (domyślam się) 2 lat i chcesz OPEN Work Permit. Ale to powinna powiedzieć Ci agencja, gdyż to czy dostaniesz Open Work Permit, czy tylko pozwolenie na pobyt na okres ważności Work Permitu męża zależy m.in. od klasyfikacji zawodu męża.

Dzieki za info! Agencja juz przestala pomagac! Ale dzieki!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 11 miesiąc temu #28022 przez Rafka

Guzik prawda .. jesli zawod meza jest na liscie NOC "0" lub "A" to wtedy dostaniesz work permit , jesli nie to nie dostaniesz i bedziesz w Kanadzie przebywala turystycznie tylko

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Wojtek
  • Wojtek Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Platynowy forowicz
  • Global Living
Więcej
3 lata 11 miesiąc temu - 3 lata 11 miesiąc temu #28025 przez Wojtek

Hej.. nie musimy wróżyć z fusów... agencja jest odpowiedzialna.. a to co przechodzi przez tolerancyjne Montreal i Ottawę.. to inna bajka.. ;-) A czy 0 ... czy... ;-) umówmy się.. ;-)


"A Nation's greatest enemy is the small minds of its small people"

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 11 miesiąc temu #28028 przez Rafka

hmmm .. z kim ? Urzednikiem na granicy ? ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Wojtek
  • Wojtek Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Platynowy forowicz
  • Global Living
Więcej
2 lata 8 miesiąc temu - 2 lata 8 miesiąc temu #42590 przez Wojtek

19-letni turysta wjechał do Kanady... Rok 1993.




Kiedyś były takie turystyczne wizy jednokrotnego przekroczenia granicy wydawane na okno czasowe ok. 4 miesięcy - 2 miesiące przed i 2 miesiące po zadeklarowanym we wniosku wizowym terminie wjazdu do Kanady. Wiza taka była ważna jako wielokrotna jedynie na granicy Kanada - USA w okresie ważnego pobytu - 6 miesięcy od wbitego stempla. Jedynie poniżej 10% wnioskodawców otrzymywało naklejki - wizy i mogło turystycznie odwiedzić Kanadę.


"A Nation's greatest enemy is the small minds of its small people"
Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.228 s.

Zaloguj or Załóż konto