× Twoje sugestje związane z forum.

Topic-icon Wyjazd do Kanady

Więcej
3 tygodni 5 dni temu #50169 przez BSA

Witam czy istnieja dobre osoby ktore mogly by mi powiedziec od czego zaczac i gdzie wyjazd do Kanady. Mianowicie chceny z zona i 3 dzieci wyjechac do Kanady . Mieszkamy w Wielkiej Brytani ale mamy dosc i chcemy wyjechac . Czy mize mi ktos dac rady pomic bede bardzo wdzieczny

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 tygodni 4 dni temu #50171 przez ptoki

Aby wyjechać na stałe trzeba sie nieco nagimnastykować. Aby wyjechać na rok-dwa do pracy juz troche mniej ale jednak nie jest to tak łatwe jak wyjazd z polski do UK.

Przejrzyj to forum pod katem podobnych pytań. Znajdziesz odpowiedzi na swoje wątpliwości.
Jest tutaj pare postów które ten temat dosyć dobrze opisują.
Możesz zacząć od tego:
emigracjadokanady.ca/poznajmy-sie/2526-p...s-na-emigracje#46266
Tam nie ma opisu szczegółowego ale jak poszperasz i na stronie rządowej i tu na forum to znajdziesz sporo informacji.

Napisz co robisz zawodowo, w jakim jestes wieku a coś ci doradzimy.

W skrócie:
Wyjechać na zywioł do kanady jest bardzo trudno i ryzykownie. Bez prawa stałego pobytu nie znajdziesz pracodawcy który będzie chciał cie zatrudnić.
Jest na to szansa jak jestes naprawde dobrym fachowcem ale w praktyce takie pozwolenia na prace są trudno osiagalne.
Metody dostepne to albo normalna aplikacja przez express entry (trzeba nazbierać pi*oko 470punktów aby sie zakwalifikować), albo nominacja (ti jest potrzebny konkretny zawód i papiery potwierdzające ze sie w nim pracowało albo od biedy IEC ale to droga dosyc niepewna.

Jesli jesteś zainteresowany, daj troche info to cos doradzimy. Pamietaj ze jakiej drogi bys nie wybral musisz zdać egzamin jezykowy. od jego wyniku zalezy czy sie zakwalifikujesz i ile punktów dostaniesz.

I na koniec:
Najsprawniejszą metodą na imigracje jest ostatnio nominacja prowincjonalna. To nie oznacza ze jest to droga najlepsza ale dla wielu osób jest to całkiem dobra opcja. Ale ważne jest aby miec odpowiedni zawód.
Jak masz poszukiwany zawód to jesteś w stanie wyjechać w okresie około roku. PR dostaje sie troche pózniej ale pracowac mozna jeszcze przed tym o ile sie o odpowiedni work permit wystąpi.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.193 s.

Zaloguj or Załóż konto