× Tutaj możesz rozmawiać o pozwoleniach na pracę w Kanadzie. Jaki rodzaj jest odpowiedni dla Ciebie? Bierz udział w dyskusjach i twórz nowe tamaty!

Topic-icon Emigracja do Kanady

Więcej
2 tygodni 3 dni temu #50472 przez krychxagg

Wielkie dzięki Wojtek za objaśnienie tylu kwestii!
Pomysł ten wydaje się bardzo sensowny, pozostaje życzyć aby tylko dostała nominacje do IEC.
A ostatnia sprawa: czy aby zmienić status pobytu na IEC z turystycznego wystarczy wykonać tzw. "Flagpole" czyli granica amerykańska i ponowny wjazd do Kanady?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 tygodni 2 dni temu - 2 tygodni 2 dni temu #50473 przez Wojtek

Proszę.
Najczęściej tak.
Jeśli jeszcze jesteście w Polsce, to niech koleżanka wyrobi sobie wizę turystyczną do USA. Zawsze jest fajnie zrobić sobie wypad z Toronto/Kanady do USA. Wówczas wracając z takiego jednego wypadu turystycznego przy wjeździe zmieni sobie status.


"A Nation's greatest enemy is the small minds of its small people"

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 tydzień 2 dni temu #50492 przez KarolinaEn

To nie do końca prawda- w świetle prawa rodzinnego common-law zaczyna się dopiero po 3 latach wspólnego mieszkania. 1 rok dotyczy tylko przepisów imigracyjnych.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 tydzień 2 dni temu #50493 przez KarolinaEn

Opcji jest kilka w zależności od kwalifikacji kandydatki oczywiście. Najprostsze będzie uzyskanie pozwolenia w ramach IEC. Kolejna opcja jest work permit jako caregiver lub LMIA od innego pracodawcy. Te dwie ostatnie opcje są jednak dużo bardziej skomplikowane i kosztowne, jednak pozwolenie uzyskuje się na dłużej (2-3 lata) i można je przedłużać.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 dni 10 godzin temu #50518 przez leon

KarolinaEn napisał:

To nie do końca prawda- w świetle prawa rodzinnego common-law zaczyna się dopiero po 3 latach wspólnego mieszkania. 1 rok dotyczy tylko przepisów imigracyjnych.

Zwiazki common-law sa regulowane na poziomie prowincji , w bez mala kazdej jest inaczej :
www.cbc.ca/news/canada/4-myths-about-com...ationships-1.1315129

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.206 s.