× Tutaj możesz rozmawiać o pozwoleniach na pracę w Kanadzie. Jaki rodzaj jest odpowiedni dla Ciebie? Bierz udział w dyskusjach i twórz nowe tamaty!

Topic-icon Open work permit

Więcej
1 rok 10 miesiąc temu #49682 przez richard

Na temat work permit wszystko jest tutaj:
www.cic.gc.ca/english/work/permit.asp

Aplikować oczywiście zawsze może, tylko czy to ma sens……..
Nie chcę być złośliwy, ale jeśli oczekujesz odpowiedzi. To najpierw musisz doprecyzować pytanie.
Jaki jest wasz aktualny status imigracyjny? Na jakiej wizie przebywacie w Kanadzie? Z jakiego programu wysłaliście aplikację o PR?
Jak doskonale wiesz pracownicy tymczasowi otrzymują w Kanadzie pozwolenie na pracę u jednego pracodawcy. Zmiana pracodawcy oznacza konieczność ubiegania się o nowy work permit, bardzo często poprzedzony koniecznością uzyskania pozytywnego LMIA.
Pzdr

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 10 miesiąc temu #49683 przez tyania

Czesc,nie jestes zlosliwy tylko pomocny , bo starasz sie pomoc.
OK.Jestesmy po NLPNP i jak juz napisalam wyslalismy aplikacje o PR 2 miesiace temu.
Pytanie moje to czy jest mozliwosc dostania open work permit zamiast tego co ma moj maz.Jako usprawidlenie wniosku mam to,ze pracodawca zobligowal sie zatrudnic na pelny etat ale z wczesniej opisanych przyczyn nie moze dac wiecej godzin.
Pozdrawiam

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 10 miesiąc temu #49684 przez Endui

Jesli posiadacie juz numer aplikacji o PR to tzw AOR to mozecie aplikowac o tzw BOWP www.cic.gc.ca/english/resources/tools/te...rk/prov/bridging.asp

pozdrowienia!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 10 miesiąc temu #49687 przez redhead-kushina

A mogę już założyć konto na kompasie?


Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
canadiansource.blogspot.ca/

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 9 miesiąc temu #49737 przez sakura

Endui napisał:

Jesli posiadacie juz numer aplikacji o PR to tzw AOR to mozecie aplikowac o tzw BOWP www.cic.gc.ca/english/resources/tools/te...rk/prov/bridging.asp

jedna istotna rzecz dot. BOWP

the foreign national currently holds a valid work permit that will expire within the next four months, and there are no other issues of concern;

pod PNP wydaje się przeważnie 2 letnie WP, więc skoro niedawno wrócili z PL to raczej im to WP w ciągu najbliższych 4 miesięcy nie wygasa :-(


Plany są po to żeby je zmieniać.. ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 9 miesiąc temu #49758 przez Pacowsky

sakura napisał:

Endui napisał:
Jesli posiadacie juz numer aplikacji o PR to tzw AOR to mozecie aplikowac o tzw BOWP www.cic.gc.ca/english/resources/tools/te...rk/prov/bridging.asp

jedna istotna rzecz dot. BOWP

the foreign national currently holds a valid work permit that will expire within the next four months, and there are no other issues of concern;

pod PNP wydaje się przeważnie 2 letnie WP, więc skoro niedawno wrócili z PL to raczej im to WP w ciągu najbliższych 4 miesięcy nie wygasa :-(

moje pytanie za 100 pkt, jak aplikować o BOWP, sprawdzilem wszystkie mozliwe opcje na koncie CIC i jedyne co, to doszedłem do momentu aplikowania o zwykly WP (155 CAD).
Będę zobowiązany na wszelkie sugestie w tej sprawie :)



www.manifobia.pl
Nothing venture, nothing gain.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 miesiąc 3 tygodni temu #50169 przez BSA

Witam czy istnieja dobre osoby ktore mogly by mi powiedziec od czego zaczac i gdzie wyjazd do Kanady. Mianowicie chceny z zona i 3 dzieci wyjechac do Kanady . Mieszkamy w Wielkiej Brytani ale mamy dosc i chcemy wyjechac . Czy mize mi ktos dac rady pomic bede bardzo wdzieczny

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 miesiąc 3 tygodni temu #50171 przez ptoki

Aby wyjechać na stałe trzeba sie nieco nagimnastykować. Aby wyjechać na rok-dwa do pracy juz troche mniej ale jednak nie jest to tak łatwe jak wyjazd z polski do UK.

Przejrzyj to forum pod katem podobnych pytań. Znajdziesz odpowiedzi na swoje wątpliwości.
Jest tutaj pare postów które ten temat dosyć dobrze opisują.
Możesz zacząć od tego:
emigracjadokanady.ca/poznajmy-sie/2526-p...s-na-emigracje#46266
Tam nie ma opisu szczegółowego ale jak poszperasz i na stronie rządowej i tu na forum to znajdziesz sporo informacji.

Napisz co robisz zawodowo, w jakim jestes wieku a coś ci doradzimy.

W skrócie:
Wyjechać na zywioł do kanady jest bardzo trudno i ryzykownie. Bez prawa stałego pobytu nie znajdziesz pracodawcy który będzie chciał cie zatrudnić.
Jest na to szansa jak jestes naprawde dobrym fachowcem ale w praktyce takie pozwolenia na prace są trudno osiagalne.
Metody dostepne to albo normalna aplikacja przez express entry (trzeba nazbierać pi*oko 470punktów aby sie zakwalifikować), albo nominacja (ti jest potrzebny konkretny zawód i papiery potwierdzające ze sie w nim pracowało albo od biedy IEC ale to droga dosyc niepewna.

Jesli jesteś zainteresowany, daj troche info to cos doradzimy. Pamietaj ze jakiej drogi bys nie wybral musisz zdać egzamin jezykowy. od jego wyniku zalezy czy sie zakwalifikujesz i ile punktów dostaniesz.

I na koniec:
Najsprawniejszą metodą na imigracje jest ostatnio nominacja prowincjonalna. To nie oznacza ze jest to droga najlepsza ale dla wielu osób jest to całkiem dobra opcja. Ale ważne jest aby miec odpowiedni zawód.
Jak masz poszukiwany zawód to jesteś w stanie wyjechać w okresie około roku. PR dostaje sie troche pózniej ale pracowac mozna jeszcze przed tym o ile sie o odpowiedni work permit wystąpi.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.212 s.