× Tutaj możesz rozmawiać o pozwoleniach na pracę w Kanadzie. Jaki rodzaj jest odpowiedni dla Ciebie? Bierz udział w dyskusjach i twórz nowe tamaty!

Topic-icon Open work permit

Więcej
1 rok 3 miesiąc temu #49681 przez tyania

Witam,pozdrawiam i zycze wszystkim wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

Pytanie;
Po kilku miesiecznym niezaplanowanym pobycie w Europie jestesmy juz ponownie w Kanadzie.Moj maz znowwu pracuje u tego samego pracodawcy ja opiekuje sie nowo narodzona pociecha i wszystko jest prawie dobrze ale...
Maz tym razem dostal work permit tylko na tego pracodawce (wczesniej mial open work permit) i tutaj zrodzil sie problem.Miejsce pracy (restauracja) nie prosperuje juz tak dobrze jak rok temu i szef meza zmniejszyl liczbe godzin tygodniowo.To nie jest zadna zlosliwosc,po prostu jest mniej pracy ale zyc jakos trzeba i rachunki placic.

Czy moj maz moze sie ubiegac o Open Work Permit?
Wtedy moglby poszukac sobie dodatkowej pracy na czas zastoju lub jako alternatywe na zycie jesli by bylo jeszcze gorzej w restauracji.Oby nie , bo wlasciciele bardzo mili.

2 miesiace temy wyslalismy nasza aplkacje PR

Liczymy na Wasza pomoc i wiedze o przepisach.My sporo tez wiemy wiec chetnie odpowiemy i pomozemy KAZDEMU kto takowej pomocy bedzie potrzebowal.

Pozdrawiam

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 3 miesiąc temu #49682 przez richard

Na temat work permit wszystko jest tutaj:
www.cic.gc.ca/english/work/permit.asp

Aplikować oczywiście zawsze może, tylko czy to ma sens……..
Nie chcę być złośliwy, ale jeśli oczekujesz odpowiedzi. To najpierw musisz doprecyzować pytanie.
Jaki jest wasz aktualny status imigracyjny? Na jakiej wizie przebywacie w Kanadzie? Z jakiego programu wysłaliście aplikację o PR?
Jak doskonale wiesz pracownicy tymczasowi otrzymują w Kanadzie pozwolenie na pracę u jednego pracodawcy. Zmiana pracodawcy oznacza konieczność ubiegania się o nowy work permit, bardzo często poprzedzony koniecznością uzyskania pozytywnego LMIA.
Pzdr

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 3 miesiąc temu #49683 przez tyania

Czesc,nie jestes zlosliwy tylko pomocny , bo starasz sie pomoc.
OK.Jestesmy po NLPNP i jak juz napisalam wyslalismy aplikacje o PR 2 miesiace temu.
Pytanie moje to czy jest mozliwosc dostania open work permit zamiast tego co ma moj maz.Jako usprawidlenie wniosku mam to,ze pracodawca zobligowal sie zatrudnic na pelny etat ale z wczesniej opisanych przyczyn nie moze dac wiecej godzin.
Pozdrawiam

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 3 miesiąc temu #49684 przez Endui

Jesli posiadacie juz numer aplikacji o PR to tzw AOR to mozecie aplikowac o tzw BOWP www.cic.gc.ca/english/resources/tools/te...rk/prov/bridging.asp

pozdrowienia!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 3 miesiąc temu #49687 przez redhead-kushina

A mogę już założyć konto na kompasie?


Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
canadiansource.blogspot.ca/

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 2 miesiąc temu #49737 przez sakura

Endui napisał:

Jesli posiadacie juz numer aplikacji o PR to tzw AOR to mozecie aplikowac o tzw BOWP www.cic.gc.ca/english/resources/tools/te...rk/prov/bridging.asp

jedna istotna rzecz dot. BOWP

the foreign national currently holds a valid work permit that will expire within the next four months, and there are no other issues of concern;

pod PNP wydaje się przeważnie 2 letnie WP, więc skoro niedawno wrócili z PL to raczej im to WP w ciągu najbliższych 4 miesięcy nie wygasa :-(


Plany są po to żeby je zmieniać.. ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 2 miesiąc temu #49758 przez Pacowsky

sakura napisał:

Endui napisał:
Jesli posiadacie juz numer aplikacji o PR to tzw AOR to mozecie aplikowac o tzw BOWP www.cic.gc.ca/english/resources/tools/te...rk/prov/bridging.asp

jedna istotna rzecz dot. BOWP

the foreign national currently holds a valid work permit that will expire within the next four months, and there are no other issues of concern;

pod PNP wydaje się przeważnie 2 letnie WP, więc skoro niedawno wrócili z PL to raczej im to WP w ciągu najbliższych 4 miesięcy nie wygasa :-(

moje pytanie za 100 pkt, jak aplikować o BOWP, sprawdzilem wszystkie mozliwe opcje na koncie CIC i jedyne co, to doszedłem do momentu aplikowania o zwykly WP (155 CAD).
Będę zobowiązany na wszelkie sugestie w tej sprawie :)



www.manifobia.pl
Nothing venture, nothing gain.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.225 s.

Zaloguj or Załóż konto