× Tutaj możesz rozmawiać o pozwoleniach na pracę w Kanadzie. Jaki rodzaj jest odpowiedni dla Ciebie? Bierz udział w dyskusjach i twórz nowe tamaty!

Topic-icon Open work Permit

Więcej
1 rok 5 miesiąc temu #49108 przez mgruszec

Jeszcze dla pewnosci: czy przytoczone przez Was przyklady odnoszą sie również do Quebec? Wiem, ze ta prowincja dziala inaczej niz reszta kraju i doszly nas sluchy, ze w przypadku Quebec jest dodatkowy warunek:
"Are the spouse/common-law partner of a work permit holder working in Quebec who is waiting for their PR application under the Quebec Skilled Worker category to be finalized."
Nie ubiegam się o PR stad tez bylaby to duza komplikacja.
Bede wdzieczna za weryfikacje powyzszego
pozdrawiam

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 5 miesiąc temu #49146 przez gurdziel

Siemanko,
Mielismy zamiar wyjechac z moja "common law" do Kanady z IEC 2016 (POE mamy obydwoje) w marcu przyszlego roku, tuz przed wygasnieciem waznosci POE, ze wzgledow osobistych ona jednak bedzie musiala zostac w domu. Czy bedac poza Kanada, nie majac wczesniej WP, bedzie mogla zaaplikowac o OWP po uzyskaniu przeze mnie nominacji (czyli przy dobrych wiatrach po okolo 10 miesiacach od mojego wyjazdu), czy by moc pracowac bedzie musiala czekac na PR? Jezeli OWP zza granicy jest mozliwy, nie orientujecie sie jak dlugo trwa process rozpatrzania aplikacji (redhead-kushina wspomina wyzej ze czekali az 5 miesiecy, ale byli juz w CA na implied status).
Dzeki z gory za kazda informacje.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 4 miesiąc temu #49151 przez Preryjny

gurdziel napisał:

S Czy bedac poza Kanada, nie majac wczesniej WP, bedzie mogla zaaplikowac o OWP po uzyskaniu przeze mnie nominacji .

Aplikowac moze, otrzymac maloprawdopodobne, z wyjatkiem sytuacji kiedy pracujesz w NOC 0, A , B.


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 4 miesiąc temu #49154 przez gurdziel

Dzieki Peryjny. Czyli trzeba zalozyc, ze zostaje jej czekac 2 lata na PR...Ciezka sprawa ... jest jeszcze opcja wpadniecia do Kanady na dzien z jeszcze z waznym POE, otrzymanie WP na rok, i powrot do kraju... Nie orientujesz/cie sie jakie sa szanse na przedluzenie jej WP po mojej nominacji w takiej sytuacji? Co prawda WP podczas okresu poprzedzajacego nominacje by miala, ale w Kanadzie by byla conajwyzej kilka miesiecy "turystycznie"( nie podjelaby sie zadnej pracy)...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 4 miesiąc temu #49171 przez Preryjny

Moze to jest jakies rozwiazanie, ale zapytaj kogos kto widzial LOS i aplikacje o przedluzenie WP.


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 4 miesiąc temu #49209 przez mgruszec

Hej,
Uzupełniam właśnie dokumenty online do mojej WP i znalazłam tam sekcje dla mojego common-law. Oprócz common-law declaration, skanów paszportu, family information, i zdjęć jest tez formularz do podania "Purpose of Travel - Other (required)". W instrukcji jest napisane:

Document: Purpose of Travel - Other
You must submit proof that you are coming to Canada for a temporary visit.
Examples of what you can provide as proof:
A scanned copy of:
Your flight ticket departing Canada,
Your travel itinerary (e.g. places you will visit or stay, such as hotel booking),
Proof of a medical appointment.
I przyznam że się trochę pogubiliśmy... do Kandy lecimy na rok i trudno jest teraz kupić bilet powrotny z rocznym wyprzedzeniem? Macie doświadczenie z tym formularzem? Co tam trzeba dodać?
Dzięki za pomoc!
Załączam fragment screent shota z tymi formularzami

Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.261 s.

Zaloguj or Załóż konto