× Tutaj możesz rozmawiać o pozwoleniach na pracę w Kanadzie. Jaki rodzaj jest odpowiedni dla Ciebie? Bierz udział w dyskusjach i twórz nowe tamaty!

Topic-icon Wygaśnięcie work permit - zmiana statusu?

Więcej
2 lata 6 miesiąc temu #45421 przez redhead-kushina

Dokładnie


Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
canadiansource.blogspot.ca/

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 6 miesiąc temu #45422 przez allmylovin

Dziękuję po stokroć, mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 6 miesiąc temu #45465 przez leon

allmylovin napisał:

Dziękuję leon za tę informację, muszę zatem poinformować pracodawcę, że niestety mogę pracować tylko do 12 lipca. Wiesz może jak długo po upływie terminu ważności work permit wydanego w ramach IEC mogę pozostać w Kanadzie w celach turystycznych? Przeczytałam kiedyś gdzieś, że po upływie ważności pozwolenia na pracę mogę pozostać w kraju maksymalnie 90 dni, oczywiście nie mogę w tym czasie pracować. Wiesz może coś na ten temat?
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.


Niewiem skad te 90 dni w programie w ktorym wize mozna otrzymac ( ob. polscy ) maksymalnie na okres 12 miesiecy ... w IEC niema wymogu pracy ... mozna pracowac np. przez pol roku , nastepne pol zwiedzac ... zamiast aplikowac o przedluzenie work permit ( co bylo bardzo zlym pomyslem ) trzeba bylo zlozyc podanie o zmiane statusu z worker na visitor .

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 6 miesiąc temu #45474 przez allmylovin

Masz rację leon, nie był to najlepszy pomysł..ale złożyłam również aplikację o zmianę statusu z worker na visitor z wytłumaczeniem, że chciałabym pozostać w Kanadzie 1,5 miesiąca dłużej w celach turystycznych. Mam nadzieję, że tę rozpatrzą pozytywnie, bo nie chciałabym narobić sobie problemów związanych z przesiedzeniem wizy..

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 4 miesiąc temu #46091 przez ankaskakanka

Ja mam podobne pytanie. W następnym tygodniu będę aplikować o student visa. IEC wygasa mi 16 września a studia zaczynam od stycznia. Mogę tu przebywać na statusie implied ? Do Polski chcę polecieć w październiku, na wizę będę czekać ok 40 dni. Chcę mieć pewność, żeby w razie co aplikować o visitor.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.214 s.

Zaloguj or Załóż konto