× Napisz coś interesującego o sobie. Dlaczego interesujesz się emigracją do Kanady? Jakie tematy i zagadnienia związane z emigracją do Kanady Cię interesują?

Topic-icon Hi5! Mieszkam w Vancouver od 2 tyg. Peace!

Więcej
5 lata 2 miesiąc temu #38466 przez VANSTERDAM

Cześć wszystkim!
Od 2 tyg. jestem w Vancouver :)
Przyjechałam tu razem z mężem, który załapał się na International Experience Canada. Ja niestety jako turystka nie wiem czy szukać pracy, jeżeli tak to ..hmm.. jak znaleźdź pracodawcę, który będzie chciał mnie do pracy i pomoże mi z wizą pracowniczą kiedy nie najlepiej wygląda moja komunikacja werbalna...
Może ktoś z Was zna kokoś kto potrzebuje młodej dziewczyny po studiach do pomocy. Chętnie mogę zaopiekować się dziećmi, z którymi często pracowałam w Polsce, posprzątać, zając się domem ogrodem etc.
Fajnie by było robić cokolwiek, żeby były ekstra pieniądze :)

Może macie jakieś rady? Wolny czas? Mieszkacie w Vancouver?

Vancouver jest przepiękne prawda?
(jak było się studentem w Polsce to wcale nie takie drogie :P wystarczy pokombinować :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
5 lata 1 miesiąc temu #38624 przez michalxyz

Na turystycznej wizie pracować nie można. Przynajmniej nie legalnie.


Step by step.

Winnipegger.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
5 lata 3 tygodni temu #39069 przez Łucjusz XII

Jako żona aplikanta IEC może starać się o Work Permit, jeżeli aplikant pracuje w branży NOC 0 lub A lub B

Work permits for spouses of IEC participants

Spouses of foreign nationals cannot obtain an open work permit under the “Public policy, competitiveness and economy R205(c)(ii)” (Labour Market Opinion (LMO) exemption C41, see FW 1, Section 5.38), unless they can meet the following eligibility requirements:

The principal foreign worker must be doing work which falls within NOC Skill Levels 0, A or B;
The principal foreign worker must hold a work permit that is valid for a period of at least six months;
The principal foreign worker and spouse must physically reside, or plan to physically reside, in Canada while working.

www.cic.gc.ca/english/resources/manuals/...tins/2013/ob490A.asp


"Get momentum going and keep momentum going.."

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.200 s.