× Tutaj możesz brać udział w dyskusjach i tworzyć nowe tematy dotyczące pobytu stałego w Kanadzie.

Topic-icon Economic Class - Self-employed

Więcej
2 lata 1 miesiąc temu #48718 przez Dorothy

Wypełniłam dziś aplikację w ramach programu Self-Employed. Właściwie niczym nie ryzykuję, co najwyżej stratą pienędzy więc postanowiłam spróbować, a nuż się uda uzyskać Permanent Residence.

Z ciekawości zerknęłam na "processing times" w ramach tego typu emigracji i aż spadłam z krzesła - 8 lat haha.
Przyznam, że nie rozumiem sensu dawania mozliwości emigrowania w ten sposób, zwłaszcza, że aplikacja dotyczy dość szczegółowych informacji związanych z planami, kapitałem, podróżami, rodziną itd. itd. Biorąc pod uwagę fakt, że przez kilka lat sytuacja napewno się zmieni, to trochę dziwne jest. To tak, jakby na rok przed rozpatrywaniem "mojej" aplikacji, CIC zwrócił by się, aby ponownie wypełniła wszystkie dokumenty bo większość danych zapewne się zmieni.

No nic, wyślę aplikację i zobaczę. Być może w przeciągu tych 8 lat w ogóle zapomnę, że ją złożyłam :D.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 1 miesiąc temu #48719 przez sakura

Dorothy, a nie bylo prosciej przyjechac na IEC, zdobyc nominacje a potem sponsor owac tate? Przeciez jakbys sie spiela to juz teraz moglabys byc rezydentem.


Plany są po to żeby je zmieniać.. ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 1 miesiąc temu #48720 przez Dorothy

Niestety, ale z przyczyn losowych nie będę mieć możliwości wykorzystać IEC i mi przepadnie. Termin ważności POE mam do końca czerwca a nie ma szans, żebym dała radę wylecieć do tego czasu.
Dlatego rozważam inne możliwości. Zresztą, będziemy wraz z tatą wnioskować też o E-2 visa do Stanów Zjednoczonych a potem pomyślimy.
Pomyślę jeszcze nad poszukaniem pracodawcy, żeby złożyc wniosek w IEC Young Professionals. No, zobaczymy jak to się potoczy.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.194 s.