× Tutaj możesz brać udział w dyskusjach i tworzyć nowe tematy dotyczące pobytu stałego w Kanadzie.

Topic-icon Temporary residency extension i ticket/itinerary

Więcej
3 lata 3 miesiąc temu #43642 przez Joanna LL

Mam pytanie o taka sprawe:
chce przedluzyc work permit, zeby zostac w Kanadzie z moim common-law mezem, abysmy mogli ubiegac sie o PR dla mnie. Ale poniewaz widze, ze CIC wprowadzilo obowiazek formularzy i fees dla mojego employera, boje sie ze sie nie zgodzi na to, wiec szukam innych opcji.

wyszukalam, i doradzono mi, zebym zaaplikowala na extend my stay as a temporary resident (czyli nie WP), a tam w aplikacji widze, ze chca ticket/itinerary. i teraz, w checklist jest ze if you have it, ale w samej aplikacji jest to jako dokument reqired. Co wiec zrobic? jest required czy nie? Nie mam biletu powrotnego, ani zadnego itinerary - co tam dajecie za dokument zatem?
I drugie pytanie: ile wymagane jest posiadac srodkow (w CAD)? Czy to jakos zalezy od sprawy? Czy jesli wpisze, ze moj partner mnie bedzie utrzymywal we wniosku, to musze tez jakis dokument potwierdzajacy od niego dodac? I mimo ze widze liste dokumentow, jakie chca jako proof of funds, napiszcie prosze co dokladnie daliscie... Dzieki!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.229 s.