× Tutaj możesz dyskutować o PNP - Provincial Nominee Program

Topic-icon PNP - aplikacja

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu #32961 przez Endui

@Preryjny
Aplikacja jest tak przygotowana jakby człowiek był cały czas jeszcze poza Kanadą. Czy nie jest tak że na wiele aspektów w przypadku gdy ktoś pracuje już w MB jest "przymykane oko", albo po prostu jakieś pola nie są brane pod uwagę ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu - 3 lata 10 miesiąc temu #32962 przez Preryjny

Endui

Mysle , ze po prostu niektore sekcje aplikacji trzeba odhaczyc jako "nie dotyczy". Szczerze mowiac raz tylko widzialem "screenshots" aplikacji online. Cenna uwaga.
MPNP ostatnio przechodzilo trudny okres restruktaryzacji, remontu pomieszczen z podwojna przeprowadzka z pietra na pietro, padania servera i ostatnio przebudowy strony. Moze z czasem stworza osobne formy dla roznych sciezek.


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu - 3 lata 10 miesiąc temu #33002 przez neti

Mysle , ze po prostu niektore sekcje aplikacji trzeba odhaczyc jako "nie dotyczy".
Niestety, za wiele nie ma takich sekcji. I o ile w wersji papierowej mozna "olać", w on line jak nie załaczysz nie przechodzisz dalej.
Szczerze mowiac raz tylko widzialem "screenshots" aplikacji online.
Mowisz - masz B)
http://www.aukcjoner.pl/gallery/016497264-.html#I1]
i zastanawaim sie czy koniecznie musi byc ta opcja w naszym przypadku.
U reszty 'wujków" jej nie zanaczylem i nie wymaga zadnych dowodów. B)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu #33021 przez m-ajka

Nie wiem, moze jezeli jest to taka piata woda po kisielu nie ma moze sensu sciagac i tlumaczyc stopnia pokrawienstwa i zrobic go przyjacelem .. chyba ze jest to samo nazwisko?

A co do tego zakreslonego na czerwono - no to musicie miec pewnosc, ze wujek czy osoba ktora jest tam wpisana zna dokladnie wasz settlement plan i jak sie skontaktuja z nim no to bedzie wiedziala co powiedziec - swietlana przyszlosc MB Forever ;) . I "ten wujek" bedzie specjalny, czy tam przyjaciel bo bedzie to osoba z ktora ktos prawdopodobnie sie skontaktuje w porownaniu do reszty rodziny jaka wpisalas.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu - 3 lata 10 miesiąc temu #33022 przez m-ajka

Endui napisał:

@Preryjny
Aplikacja jest tak przygotowana jakby człowiek był cały czas jeszcze poza Kanadą. Czy nie jest tak że na wiele aspektów w przypadku gdy ktoś pracuje już w MB jest "przymykane oko", albo po prostu jakieś pola nie są brane pod uwagę ?

to jest aplikacja do MPNP czy na przedluzenie wizy czy na PR ? bo sie chyba zamotalam ;/

robcie screenshoty aplikacji - bedzie latwiej pomagac w wypelnianiu - aplikacj zmieniaja sie z roku na rok, ale "baza" - mam nadzieje - zostaje taka sama

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu #33023 przez neti

Nie wiem, moze jezeli jest to taka piata woda po kisielu
Ja wiem, czy to taka piata woda po kisielu, to brat mojej matki :dry: , moge wziasc jeszcze kuzynke (pierwszego stopnia), ale to bylo by jeszcze trudniejsze do udowodninia.
Tak czy siak zrobimy tak jak preryjny radził, nie będę kombinować. Damy odpisy aktów urodzenia.
Z ciekawosci pytam: A jak się udowadnia stopien zażyłości z przyjacielem B) ?
to jest aplikacja do MPNP czy na przedluzenie wizy czy na PR ? bo sie chyba zamotalam
aplikavcja do MPNP,
robcie screenshoty aplikacji
Chyba trzeba zacząć. Poki co jest nas tu chyba całych dwóch, ale patrzac na wpisy nowych IEC-owców w przyszlym roku watek moze byc bardziej popularny.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu - 3 lata 10 miesiąc temu #33025 przez Preryjny

neti napisał:

Z ciekawosci pytam: A jak się udowadnia stopien zażyłości z przyjacielem B) ?

Przypuszczam , ze gdzie ktos juz gdzies sklasyfikowal charakter czynnosci proceduralnych, ale takiej wiedzy nigdy nie potrzebowalem, wiec tylko odpowiem wlasnymi slowami. Pewne rzeczy trzeba udokumentowac (np. wyksztalcenie, posiadane srodki,) inne wytarczy"umotywowawac" . Przyjaciel nie musi znac numeru buta, przejsc z dziecinstwa i wad osobowosciowych, ale powinien pamietac okolicznosci zaprzyjaznienia sie. Zawsze zastanawialem sie dlaczego urzednikow nazywaja oficerami, teraz rozumiem ,ze dlatego ,ze maja przygotowanie w technikach przesluchiwania :))
..a tak przy okazji powyzszego, wracajac do rozmowy poza forum, to jeden ciekawy fakt. Na kanadyjskiej czesci brytyjskiego forum imigracyjnego jednym z najbardziej aktywnych odpowiadajacych jest officer CBSA. Przypuszczam ,ze czyni to w ramach sentymentu i hobby, ale kto wie - w dzisiejszym swiecie - czy nie laczy pracy z przyjemnosciami ? :))

Tu jedna wazna uwaga tak do przekraczajacych granice , jak i aplikujacych na programy immigracyjne: zawsze warto sprawdzic co Google pokazuje pod wlasnym imieniem i nazwiskiem. Pracodawcy potrafia zajrzec na Facebook i Twitter.


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu #33105 przez m-ajka

Mam jedna pare,ze tak powiem pod reka, ktora dopiero co odebrala nominacje, wiec jak gdzies utkniecie to sie ich wypytam, co oni tam powpisywali - ale screen shoot'y beda na pewno przydate :) ostatnio "rozgromilismy" aplikacje na pradluzenie wizy i powoli szykujemy sie do batalii z aplikacja na PR :D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu #33442 przez neti

Odnośnie konieczności udokumentowania koneksji rodzinnych ... odpowiedz z MPNP: nie ma takiej koniecznosci :whistle: wystarczy oświadczenie.

The following user(s) said Thank You: Preryjny

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 9 miesiąc temu #34892 przez kyfjatuszek

hej
Zbieram info na temat PNP Alberta,wydaje mi się że mogłabym się zalapać na semi skilled workers np w gastronomi,jednak wymogiem jest doswiadczenie minimun 3 lata w branzy.Czy orientuje sie ktoś czy konkretnie są wymagane świadectwa pracy(tylko legalnej)bo ja niemam żadnego świadectwa pracy a pracowałam tak sobie od miejsca do miejsca po kilka miesięcy(nie zawsze na umowie) więc ciężko będzie mi to teraz pozyskać

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.285 s.

Zaloguj or Załóż konto