× Tutaj możesz dyskutować w temacie LMO - Labour Market Opinion.

Topic-icon work experience application

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #27772 przez monikam

Sabina my od 2 tyg podbijamy sniegi I mrozy w Edmonton;-) tak musi miec pracodawce by to zlozyc. Jeszcze dla pewnosci zajrze pozjiej w papiery. Czekalismy dokladnie 13tyg na decyzje. Jesli ma wypracowane wymagane dgodziny to odo bedzie na bank pozytywna. Oczywiscie egzami do roku czasu trzeba pozniej zdac ale...to jeszcze orzed nami;-) powodzenia!! Tu jest suuuuuuper!! Sorki za bledy ale pisze z tel. Dzis wifi podlaczyc maja to wiecej napisze.

The following user(s) said Thank You: Sabina

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #27773 przez Sabina

Dziekuje za odpowiedź bo gdzieś wyczytałam że nie musi mieć a że z tym listem z LMO z pozytywna odp. łatiwje bedzie mógł znaleśc pracodawce. No ale damy jakosrade:) Ale Ci zazdroszcze Edmonton!!!!!!!!!!!:) Powodzenia!!!!! Kto wie może sie spotkamy juztam na miejscu kiedys:)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #27785 przez kaka

Monia mowisz ze sniegi macie ;) A u nas tak straszyli ze w srode spadnie ze lopate sbie przygotowalam do odgarniania a tylko deszczem postraszylo :P
czekam na dlugasnego maila zakraszanego fotkami :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • endriu irish
  • endriu irish Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Platynowy forowicz
  • Bendem Prezydentem
Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #27789 przez endriu irish

nie nie musicie miec pracodawcy aby zlozyc wniosek do AIT ale musicie zaplacic $450 i czekac na aprobate z ich strony tak jak napisala Monika, potem jak maz podejmie prace musi w ciagu 7 dni to zglosic do nich i ma ok 3 m-cy na podejscie do egzaminu, maksymalnie do roku z poprawka


Better late than never!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #27793 przez monikam

tak jest endriu ma racje-nie musi mieć oferty. myśmy to załatwiali w innej kolejności dlatego mi się pomieszalo. Kaka sniegu po pachy i dziś -25;-d ale i tak jest super piękne slonce az chce się zyc;-) mailik w trakcie pisania;-)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #27797 przez Sabina

dziękuje wszystkim za informacje. No to sie bierzemy za referencje z PL coby podpiąć pod wniosek:)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #27798 przez Sabina

Monika mówisz że -25 w listopadzie????? O żesz kurde zimno troche ale to nic- my lubimy zimno:):D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #27799 przez monikam

kilka dni temu było +4 . w weekend znowu ma być na plusie. Tu temperatury strasznie skacza ale te -25 wogole nie czuc. Syna prowadzam do szkoły co rano i jeszcze mi się nie zdarzylo zmarznąć;-) jest pięknie! piękne słoneczko i wszystko piękne;-) powodzenia Sabina! kanada czeka;-)

The following user(s) said Thank You: Preryjny

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #27802 przez Sabina

Hej zaczełąm wstępnie wypełniać wniosek do AIT i oczywiście jak to baba mam pytania bo nie ogarniam kilku spraw. Po pierwsze to jeżeli mąż przez ponad 6 lat pracował w rurociągach ( będąc na własnej działalności) i wielokrotnie prowadził całą budowę że sie tak wyrażę ale nie miał żadnych certyfikatów konkretnych ( firme prowadził swą instlacyjną, w swoim zakresie działąlności miał budowe rurociągów itp. zgodnie z tymi przepisami polskimi danej branży czy jak to sie tam powinno mówić od strony księgowych itp. i rejestracji usług w danej działalności), nie ma żadnych tam papierów typu certyfikaty, dyplomy itp. to czy bez tego sie uda na podstawie samego doświadczenia czy musi kombinować wstecznie jakieś papiery na to co robił? Nie ze fałszowanie bo on to cały czas robił tylko tych specjalnych certyfikatów brak mimo ze wszystko legalnie było i jest. Drugie pytanie to czy te referencje od pracodawców ( mąż pracował przez te 6 lat w sumie dla jednego) mają być jako ten list którego formularz jest we wnisoeku ( bo cos wyczytałąm ze ten list jest tylko dla tych ktorzy mieli pracodawce w Albecie czy jakso tak?). I trzecie do wniosku podpinamy ksero paszportu ( tzn strony z danymi), referencje i cos jeszcze? bo cos nie moge dopatrzyc sie:( I czy będac legalnei teraz w CA na wizie turystycznej mozemy złożyc ten wniosek stąd? Z góry dziekuej za pomoc i przepraszam jeżeli zbyt namieszałam i jezeli to głupie pytania to też sorki co nie zmienia faktu ze nie wszystko rozumiem:(

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.239 s.

Zaloguj or Załóż konto