× Leśnictwo w Kanadzie

Topic-icon Ochrona Środowiska praca

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #39819 przez anonimus2

Witam, najprawdopodobniej w połowie stycznia, wraz z chłopakiem wyjeżdżamy do Vancouver do jego siostry. Jej mąż ma firmę budowlaną więc zapewne on pracę dostanie w sposób legalny, natomiast ja martwię się o siebie. Skończyłam technikum o kierunku Ochrona Środowiska i mam też maturę, czy mam jakiekolwiek szanse (po uzyskaniu pozwolenia) na pracę w swoim kierunku?
Dziękuje za odpowiedz, pozdrawiam :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #39820 przez anonimus2

Szperając natknęłam się na coś takiego
www5.hrsdc.gc.ca/noc/english/noc/2011/Qu...arch.aspx?val65=2263
tylko czy nie będzie mi potrzebne dodatkowe wykształcenie.
Powiem Wam ze strasznie ciężko się połapać w tych programach listach dla emigrantów.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #39822 przez Preryjny

balbina232 napisał:

. Jej mąż ma firmę budowlaną więc zapewne on pracę dostanie w sposób legalny, ....

Dziękuje za odpowiedz, pozdrawiam :)

odpowiedz: po slowie ' legalny' w powyzszym zdaniu duzy znak zapytania.


Dzisiaj to wczoraj jutro.
The following user(s) said Thank You: anonimus2

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #39826 przez -alicja-30

Nie poddawajcie się szperajcie dalej w programach imigracyjnych, im więcej wiedzy zdobędziecie o kanadyjskich zasadach imigracyjnych tym lepiej, w sytuacji kiedy nie masz pewności polecam IEC, open work permit na rok, a w tym czasie szukać dalej możliwości i znaleźć odpowiedniego dla ciebie pracodawcę. Poza tym tutaj nawet moje studia (rolnictwo z ochroną środowiska) nie są warte za wiele bez nostryfikacji (legalizacji dyplomu), może być mile widziane doświadczenie z Polski w danym kierunku.

P.S. Jeśli się mylę w powyższych kwestiach niech ktoś bardziej doświadczony mnie poprawi.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #39827 przez Adam M.

Jezeli wyjezdzacie to na wize turystyczna, jak mozesz na niej legalnie pracowac ???

The following user(s) said Thank You: anonimus2

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #39837 przez -alicja-30

Adam ma rację.
Wyjście legalne jest takie: On dostaje od Szwagra LMO/LMIA, a Ona jeśli nie ma oferty pracy - turystycznie na 6 miesięcy.
balbina 232 - dowiedzcie się wszystkiego na jakich zasadach mąż siostry chce zatrudnić chłopaka, ja nie znam innego wyjścia jak powyższe.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #39838 przez Preryjny

Malo prawdopodobne aby nawet powstal projekt ustawy pozwlajacej wydawac szwagrowi szwagra LMIA. W obecnej chwili EDSC nie akceptuje aplikacji LMIA od pracodawcow w rejonach , gdzie bezrobocie jest powyzej 6%. Vancouver : 6.2% .......plus dziesiec innych barier.


Dzisiaj to wczoraj jutro.
The following user(s) said Thank You: anonimus2

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #39843 przez -alicja-30

Och rzeczywiście, zapomniałam o tym bezrobociu...Chyba, że firma ma jeszcze ważne stare LMO, ale to też już podejrzewam prawie niemożliwe...
Zostaje Wam nie spieszyć się i aplikować na IEC.

The following user(s) said Thank You: anonimus2

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 miesiąc temu #39856 przez anonimus2

Dowidziałam się i rzeczywiście dokumenty trzeba najpierw złożyć, a teraz zapewne pojedziemy turystycznie na jakiś czas żeby poznać kraj i oswoić się z otoczeniem. Dziękuje za pomoc :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.225 s.

Zaloguj or Załóż konto