× Tutaj możesz dyskutować, zadawać pytania, udzielać odpowiedzi i tworzyć własne tematy dotyczące kosztów życia w Kanadzie.

Topic-icon Ile na start w Kanadzie?

Więcej
5 lata 1 miesiąc temu #25616 przez Marcin Kijora

na skilled worker jak to z tabelki wynika za same oplaty wizowe po 1050 od lebka + chyba okolo 200 cad za maloletniego. wiec za darmo tez nie jest.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 3 miesiąc temu #34781 przez dorota@

Z tego co zrozumiałam to jeśli będziemy wyjeżdżać z ofertą pracy to nie muszę przedstawiać jaką kwotę mam czy tak??

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • endriu irish
  • endriu irish Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Platynowy forowicz
  • Bendem Prezydentem
Więcej
4 lata 3 miesiąc temu #34813 przez endriu irish

jak masz zapewnione zatrudnienie to nie potzreba deklarowac kasy


Better late than never!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 3 miesiąc temu #34815 przez tomekmuz

Dziwie się ludziom, którzy chcą emigrować a nie chcą nic zainwestować.......

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 3 miesiąc temu #34818 przez dorota@

Zainwestowac w co???

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 11 miesiąc temu #46037 przez anka

Czy ktoś z Was wie co oznacza dokładnie to be authorised to work in Canada, bo. Ztego co wyczytałam na stronie CIC to warunkiem aby nie okazywać dowodu posiadania tej kwoty jest ważna oferta pracy i właśnie być authorised to work. Mam taka teorie nie wiem czy zgodna z faktami ze w przypadku uzyskania pobytu stałego np z EE wtedy jesteś authorised... Ktoś coś wie?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2 lata 11 miesiąc temu - 2 lata 11 miesiąc temu #46166 przez Dorothy

Oznacza to, że:
- being Canadian citizen,
- have a valid Permanent Resident status,
- have a valid Protected Person status (i.e. have refugee claim that approved),
- have a valid open work permit (work permit which does not have limitation on the type of work nor where you can work).
Czyli w przypadku wnioskowania o PR nie trzeba udawadniać posiadania funduszy jeśli obecnie posiada się Work Permit bo teoretycznie wtedy równoznaczne jest, że posiadasz fundusze, żeby się utrzymać.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.210 s.