× Tutaj możesz dyskutować w temacie egzaminów językowych IELTS - International English Language Testing System

Topic-icon IELTS dla żony i córki?

Więcej
5 lata 2 miesiąc temu #281 przez bl4de

d 2011 roku wszyscy kandydaci na emigrantów do Kanady muszą zdawać IELTS-a.

Jeśli ja będę się starał o Work Permit w Skilled Workers Professionals i zdam IELTS, to moja żona i córka też muszą go zdawać?
Czy tylko ja, jako ten "właściwy" emigrant?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
5 lata 2 miesiąc temu #282 przez JoannaSz

Z tego co wiem, zona takze musi zdac. Moj maz jest w alikacji pierwszy a ja jako zona wlasnie.

Pozdrawiam

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
5 lata 2 miesiąc temu - 5 lata 2 miesiąc temu #283 przez Wojtek

bl4de napisał:

d 2011 roku wszyscy kandydaci na emigrantów do Kanady muszą zdawać IELTS-a.

Jeśli ja będę się starał o Work Permit w Skilled Workers Professionals i zdam IELTS, to moja żona i córka też muszą go zdawać?
Czy tylko ja, jako ten "właściwy" emigrant?

Jeśli Ty byłbyś głównym aplikantem w programie Skilled Worker, to według starych przepisów i Self-assessment test od Spouse / Common-Law Partner nie potrzeba IELTS-a. Dzieci tym bardziej nie zdają egazminów IELTSa :blink:

Spouse / Common-Law Partner & dzieci otrzymują od Ciebie jeśli uzyskałbyś 67 punktów pobyt w prezencie B)

W 2013 program Skilled Worker BĘDZIE zmieniony.

Dużą rolę w tych zmianach mają Polacy, członkowie Kongresu Polonii Kanadyjskiej oraz wszyscy sympatyzujący. :)
Będzie więcej puntków za młodszy wiek, będzie więcej punktów za dostosowanie Spouse / Common-Law Partner do przyszłego życia w Kanadzie. Czyli IELTS będzie niemal napewno dla Spouse / Common-Law Partner oraz zawód/doświadczenie, a nie jak do tej pory tylko brana pod uwagę byłą edukacja Spouse / Common-Law Partner. Poza tym mniej punktowane mają być osoby z wyższymi studiami, a więcej z zawodami potrzebnymi w Kanadzie. Jako sztandarową podaje się sytuację, że w Toronto jest najwyższa średnia PhDs - doktorantów wśród taksówkarzy ;)


"A Nation's greatest enemy is the small minds of its small people"

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
5 lata 2 miesiąc temu - 5 lata 2 miesiąc temu #284 przez Piernik

JoannaSz napisał:

Z tego co wiem, zona takze musi zdac. Moj maz jest w alikacji pierwszy a ja jako zona wlasnie.

Pozdrawiam
No cóż, są za znajomość języka współmałżonka dodatkowe punkty, więc praktycznie, jeśli bez tego się mieścicie w 67, to współmałżonek w papierach nie musi wykazywać się żadną znajomością języka i chyba jeśli wykażesz zerową znajomość, to nikt tego nie musi sprawdzać :-) Ja tak to rozumiem, inaczej ujmując, są przecież 2 języki, ale nie musisz wykazywać się znajomością drugiego, gdy nie potrzebujesz za to dodatkowych punktów, nikt nie zmusza do testów z Francuskiego ;-). Poza tym zmiany idą, nie wiadomo co będzie od stycznia


Moje blogi
Irlandia i nie tylko,własne fotki haanko.blogspot.ie/ Pogaduchy o whisky dobrawhisky.blogspot.ie/

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 9 miesiąc temu #32090 przez michal031923

To jakie zaszly zmiany Skilled Workers w chwili obecnej ??

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 9 miesiąc temu #32130 przez Preryjny

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.225 s.

Zaloguj or Załóż konto