× Tematy ogólne i uniwersalne dotyczące programu IEC - International Experience Canada & Working Holiday Visas, niezależnie od roku w którym aplikujesz.

Topic-icon IEC 2019 International Exchange Canada

Więcej
9 miesiąc 3 tygodni temu - 9 miesiąc 3 tygodni temu #50648 przez ankaskakanka

Jak Twoja żona przepracuje 3 miesiące w pracy z kategorii NOC, to może dla Ciebie złożyć o open work permit.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 miesiąc 3 tygodni temu #50652 przez maras1988

A gdzie jest informacja że 3 miesiące ? Pytam bo będąc w 2017 roku przesłałem jej payslip za 1 tydzień no i podpisana umowę z pracodawca i juz po tygodniu dostała OWP . Ale w tym roku są odciski palców a bez BIL z rządu kanadyjakiego nie mogę ich od razu w pl zlozyc.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 miesiąc 3 tygodni temu #50653 przez maras1988

Dodam że nic nie składalismy - zresztą jak nasi znajomi w identycznej sytuacji w Kanadzie. Po prostu na lotnisku poszła do emigration i tam wbił jej urzędnik OWO w pszport i tyle

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 miesiąc 3 tygodni temu #50656 przez ankaskakanka

No to nie wiem ma jakiej podstawie zostałao to wydane. Jak ja jechałam na IEC to wyraźnie było napisane, że współmałżonek nie dostanie pozwolenia na pracę. Może mieliście szczęście, generalnie CBSA robi dużo błędów, raz wam się udało ale nie wiesz jak będzie tym razem. Immigration na pewno odrzuciło by wniosek.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 miesiąc 3 tygodni temu #50658 przez maras1988

www.cic.gc.ca/english/work/apply-who-per...be1QXULgcczA3ZbqK3BQ




You're a spouse or family member of someone working or studying temporarily in Canada
You may be eligible for an open work permit if you’re:

a spouse of a skilled worker in an occupation under the National Occupational Classification (NOC) skill type 0, A or B approved to work in Canada six months or longer,
a spouse of a foreign student at a public post-secondary school, such as a college or university or collège d’enseignement général et professionnel (CEGEP) in Quebec,
a family member of a foreign representative, or
a family member of a foreign military member who is working in Canada.
If your spouse has an open work permit (e.g. post-graduation work permit), you must attach a copy of your spouse’s work permit to your application for an open work permit, along with:

a letter from your spouse’s current employer that confirms they work there in a NOC 0, A or B occupation, or a copy of your spouse’s employment offer or contract, and
a copy of your spouse’s recent pay slips.
Your permit will not be valid longer than your spouse’s work permit.

You also need to meet the general eligibility requirements for a work permit.

Nigdzie tutaj nie pisze o jakichś 3 miesiącach

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 miesiąc 3 tygodni temu - 9 miesiąc 3 tygodni temu #50659 przez ankaskakanka

To może coś się zmieniło. Kiedyś trzeba pay slips z 3 miesięcy.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 miesiąc 2 tygodni temu #50672 przez ulaniec90

Cześć,

Staram się o WH na IEC. Mam pytanie odnośnie "Have you ever been refused a visa or permit, denied entry to, or ordered to leave Canada or any other country/territory?"

dwa lata temu nie otrzymałem wizy turystycznej do USA ze względu na "brak odpowiednio silnych więzi z krajem" , co mam wpisać w polu uzasadnienia , tak żeby nie narazić się na problemy z przyznaniem pozwolenia w Kanadzie ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Wojtek
  • Wojtek Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Platynowy forowicz
  • Global Living
Więcej
9 miesiąc 2 tygodni temu #50673 przez Wojtek

Prawdę. Tzn, to co napisałeś, że 2 lata temu odmówiono Ci wizy turystycznej do USA. Tyle.


"A Nation's greatest enemy is the small minds of its small people"

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 miesiąc 1 tydzień temu #50674 przez justyna26

Cześć wszystkim!

Bardzo uprzejmie proszę o pomoc o ile ktoś jest w stanie mi pomóc.. skąd mogę pobrać dwa formularze IMM 5707 E oraz IMM 5645 E. Wyświetla mi się taka informacja po otworzeniu linku z plikiem pdf.

"Please wait...
If this message is not eventually replaced by the proper contents of the document, your PDF
viewer may not be able to display this type of document.
You can upgrade to the latest version of Adobe Reader for Windows®, Mac, or Linux® by
visiting www.adobe.com/go/reader_download .
For more assistance with Adobe Reader visit www.adobe.com/go/acrreader .
Windows is either a registered trademark or a trademark of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Mac is a trademark
of Apple Inc., registered in the United States and other countries. Linux is the registered trademark of Linus Torvalds in the U.S. and other countries."
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam serdecznie
Justyna

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 miesiąc 1 tydzień temu #50723 przez Karolina231

Udało sie!
Wczoraj dostalam zaproszenie, troche martwi mnie sprawa odcickow palcow. Czy ktos sie orientuje czy trzeba je zrobic tylko w Polsce w Warszawie? Mieszkam w Irlandii Polnocnej.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.281 s.