× Tematy ogólne i uniwersalne dotyczące programu IEC - International Experience Canada & Working Holiday Visas, niezależnie od roku w którym aplikujesz.

Topic-icon IEC a małżonkowie

Więcej
1 rok 6 miesiąc temu #48805 przez karfin

Mam pytanko, mam nadzieję, że ktoś pomoże. Dostałem letter of acceptance w programie IEC i planuję wyjazd na kilka miesięcy do kurortu narciarskiego w Kanadzie zimą. Teraz moja żona też chciałaby aplikować w IEC i jeżeli się uda jechałaby ze mną. Tylko zastanawiam się, czy nie będzie miała problemu z pozwoleniem, w sytuacji, gdy ja już zostałem zaakceptowany w IEC? Dodam, że nie będę pracował na wykwalifikowanym stanowisku, wiec inne opcje niż IEC nie wchodzą w grę. Myślicie, że dla rozpatrujących aplikację w IEC fakt, że małżonej już został zaakceptowany wpływa negatywnie?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 6 miesiąc temu #48808 przez Endui

Nie wplywa negatywnie, bo czemu mialo by ?
Pytaniem jest tylko czy uda sie twojej malzonce dostac IEC. Nie jestem pewny ile miejsc jeszcze zostalo, albo czy czasem nie jest juz zamkniety IEC na ten rok.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 6 miesiąc temu #48809 przez pawelter

Absolutnie nie ma to negatywnego wpływu. Ja z żoną oboje aplikowaliśmy na IEC i obydwojgu nam się powiodło. Akceptacje najpierw dostała moja żona tzn. z datą 11.04 a ja dostałem 11.06.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 6 miesiąc temu #48815 przez karfin

Wielkie dzięki za odpowiedzi! Żona czeka na ivitation to apply ;) zobaczymy, może uda sie wspólna zimowa przygoda w kanadzie ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 5 miesiąc temu #49015 przez nozzi

Witam, u mnie jest taka sytuacja że ja dostałem POE a dziewczyna niestety nie. Jaka jest możliwość wyjazdu dla niej? Może dołączyć do mnie turystycznie? Czy trzeba wtedy dokonać jakichś formalności czy tez może po prostu wsiąść w samolot i przylecieć? Pzdr.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 5 miesiąc temu #49023 przez michalxyz

Turystycznie zawsze może, max na 6 miesięcy. Podjęcie jakiejkolwiek pracy było by oczywiście nielegalne.


Step by step.

Winnipegger.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 5 miesiąc temu #49041 przez Preryjny

@nozzi

Jezeli jestescie w staly zwiazku i podejmiesz prace w NOC A B 0, to istnieje mozliwosc uzyskania WP dla niej.


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 5 miesiąc temu #49070 przez nozzi

Dzięki za pomoc, związek jest nieformalny. Zostaje więc opcja turystyczna. A jest możliwość przedłużyć wizę turystyczną o miesiąc czy dwa? Albo wyjazd i ponowny wjazd? Pzdr

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 5 miesiąc temu #49073 przez ceglan

jest możliwość przedluzenia visy turystycznej, z tego co sie oreintuje nie powienienes miec wiekszych problemow.


Mona Lisa need a Visa

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 rok 5 miesiąc temu #49089 przez sakura

nozzi, Preryjny nie napisal ze zwiazek musi byc formalny.


Plany są po to żeby je zmieniać.. ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.231 s.

Zaloguj or Załóż konto