× Tutaj możesz dyskutować w temacie sponsorowania członków rodziny.

Topic-icon Family sponsorship - sponsor other relatives

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu #36046 przez david8701

Hej. Jest ktos na forum albo zna ktos kogos ;) kto przechodzil przez ten program?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu #36049 przez Preryjny

Other than spouse, children, parents? Non-existent.


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu #36050 przez david8701

Chodzi dokladnie o ten zapis:
You can sponsor one relative of any age or relationship, but only if you do not have one of these living relatives who could be sponsored as a member of the family class:
spouse or common-law partner,
conjugal partner,
son or daughter,
parent,
grandparent,
sibling, or
uncle, aunt, nephew or niece, and
you do not have any relative who is a:
Canadian citizen,
permanent resident or
registered Indian under the Indian Act.

Mam ciocie w Kanadzie (mojej mamy siostra) ktora jest obywatelka Kanady i akurat spelnia wszystkie te zapisy. Ale slyszalem ze jest to strasznie dlugi i trudny proces.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu #36051 przez Preryjny

Jest taka mozliwosc jezeli ciocia jest kompletnie samotna i posiada srodki finansowe na sponsorowanie.


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu #36052 przez david8701

Jest calkowicie samotna i posiada srodki. Pytam czy ktos przez to przechodzil bo gdzies wyczytalem ze caly ten proces moze trwac od 3 do nawet 10 lat :ohmy:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu #36053 przez Preryjny

Samotna, to znaczy nie ma nikogo spokrewnionego, spowinowaconego, kto jest obywatelem lub rezydentem Kanady.,
Tak, czas podobniez jest dosc rozlegly, slyszalem o przypadku 5 lat i 5 miesiecy, ale zalezy od ambasady , w ktorej koncowy wniosek jest rozpatrywany.


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu #36054 przez david8701

Całkowicie sama. Wlasnie zastanawiam sie czy jest w ogole sens sie w to bawic. Na razie jade na IEC i bede staral zalapac sie na ktorys z tzw ,,popularnych" programow :) Jezeli sie nie uda to jest jeszcze ta droga.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu #36055 przez Preryjny

Jezeli chodzi o PR , to Warszawa jest ogolnie dosc szybka w porownaniu z innymi ambasadami, ale tez juz okres oczekiwania wydluza sie.
Jezeli udajesz sie do Ontario, nie potrafisz dokladnie okreslic programu, liczysz na "udanie sie", to juz mozesz zarezerwowac bilet powrotny.
Jezeli jednak ciocia kwalifikuje sie i jest dobrego zdrowia, aby byc sponsorem , a ty jestes osoba cierpliwa, to moze juz warto , aby otworzyc aplikacje.


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu #36060 przez david8701

Na poczatek udaje sie do Toronto. Licze ze uda mi sie tam zalapac na jakis program. Mam 27 lat, zawod technik mechanik o profilu technolog-programista maszyn CNC i 5 lat doswiadczenia z polski w kontroli jakosci jako operator maszyn CMM. W Toronto udalo mi sie znalesc prace w tym samym fachu co teraz mam tylko zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzeba sie przestawic w system calowy i na nowo obyc sie z rysunkiem technicznym :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 miesiąc temu #36062 przez Preryjny

Jezeli masz IELTS i bedziesz mial oferte pracy pownienes od razu skladac na FST.


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.691 s.