Topic-icon Express Entry

Więcej
4 lata 1 miesiąc temu #43073 przez Wanda

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 1 miesiąc temu #43156 przez Wanda

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 1 miesiąc temu #43422 przez Wanda

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 3 tygodni temu #43671 przez dawid.z

Witam,
Jestem nowy na forum i jeszcze nie mogę się odnaleźć. Chciałbym prosić o kierunkowskaz od osób które są obyte w tematyce imigracji do Kanady i walce o pobyt stały ( w czasie rzeczywistym, po zmianach w przepisach). Krótko przedstawię swoją sytuację i prosiłbym o radę co można zrobić i w jakim kierunku podążać.
W Kanadzie wraz z moją obecną żoną jesteśmy od drugiej połowy września 2014. Szkołę skończyliśmy w Polsce ( ja inżynier zarządzania a moja żona lic.europeistyka). Mieszkamy obecnie w BC niedaleko Vancouver. Oboje pracujemy. Ja pracuje obecnie w produkcji jako operator (pierwsza praca...) a moja żona jako office assistant w dziale księgowości. Obecnie jesteśmy na Work Permit (ważny do września 2015). Chcemy się ubiegać o Permanent Residence. Byliśmy u prawnika i powiedział nam że aktualnie jedyna droga jaką widzi dla nas to Skilled Worker (moja żona mogłaby udowodnić że jest book keeper tzn. jej pracodawca by to załatwił. Niestety trzeba zdać test np. CELPIP na min. 7 lvl. Mamy z tym trochę problem. Ja jako wsparcie dla żony test zaliczyłem na wymaganą ilość punktów (6-4-6-6, wymagają z każdej części min 4), ale żonie zabrakło bo musi mieć z każdego min 7 (8-7-6-6). Będzie podchodzić jeszcze raz ale czasu jest coraz mniej i sam osobiście zastanawiam się czy to jest jedyna droga? Myślimy czy jedno z nas nie mogłoby zacząć szkoły (jakieś studia) ale czy to w czymś pomoże? Wiem że wtedy i tak trzeba zdać np. CELPIP academic test Czy mógłby ktoś udzielić rady co można zrobić w naszym przypadku póki jest jeszcze trochę czasu...Czy można starać się o pobyt bez pisania tego testu? Z góry dziękuję za cenne rady...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 tygodni temu #43784 przez borntodrill

Dostał się ktoś z Was z EE?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 2 tygodni temu #43838 przez Hrobaczy

Ja jeszcze nie dostałem, ale jestem na początku startowania do tego przedsięwzięcia...
Próbuję posłużyć się LMIA w całej procedurze, co większość z was skomentuje: "no idiota", ale próbuję:)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 dni temu #44376 przez Wanda

Early Express Entry Data Shows Nearly Half Of Top Candidates Were Already In Canada

www.canadavisa.com/news/entry/early-expr...canada-12-05-15.html

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 6 dni temu #44377 przez Wanda

Canada Immigration Questions (FAQ)

www.canadavisa.com/canadian-immigration-faq.html

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 5 dni temu #44401 przez Dżej

Mi i mojemu mężowi prawnik przedstawił 2 opcje. Skilled Worker PR application lub PNP application for PR. Skoro pracodawca jest gotowy wesprzeć Twoją żonę, to chyba to jest najlepsza droga. Z tego co piszesz to niewiele jej zabrakło do wymaganego minimum, więc może za drugim razem się uda z tym egzaminem językowym. Powodzenia!
A możesz zdradzić jak długo szukała pracy i jak udało jej się znaleźć to stanowisko? Pytam, bo od ponad 2 miesięcy szukam w tej samej branży bez powodzenia...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Preryjny
  • Preryjny Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Platynowy forowicz
  • prairie seer
Więcej
3 lata 11 miesiąc temu - 3 lata 11 miesiąc temu #44596 przez Preryjny

"May 22, 2015 – Citizenship and Immigration Canada (CIC) has issued its 9th round of Invitations to Apply (ITA) for Permanent Residence, following a drawing of candidates from the Express Entry pool. A total of 1,361 invitations were issued to applicants with scores of 755 or higher.

This round saw a sharp increase in the qualifying score necessary to receive an ITA, with all invited applicants in this round holding a valid job offer supported by a positive Labour Market Impact Assessment (LMIA) or Provincial Nomination Program (PNP) certificate."


Dzisiaj to wczoraj jutro.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.292 s.