× Budownictwo w Kanadzie

Topic-icon Inżynier budownictwa

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu #27818 przez Daniel88

Witam,
Miło mi powitać wszystkich na tym forum, od jakiegoś czasu śledzę posty i w końcu postanowiłem sam napisać ponieważ miesza mi się już w głowie i nie wiem co robić... Mianowicie w lipcu bieżącego roku skończyłem studia w Polsce- Budownictwo, specjalizacja drogowo mostowa. Dwa dni po obronie pracy mgr. wyjechałem do Kanady w celu odwiedzenia dziadków (pomimo iż dostałem od razu po obronie ofertę pracy jako inżynier budowy w Polsce (teraz żałuję tej decyzji). Aktualnie jestem w Toronto od 3 miesięcy i dowiaduję się powoli o możliwościach emigracji na stałe w Kanadzie, konsultuję się u prawników, przeglądam fora i dochodzę do jednego wniosku- bez doświadczenia minimum rocznego nic nie jestem tutaj warty... Czy jedyną szansą dla mnie na otrzymanie work permit jest IEC? Czy nie lepiej jechać do ambasady i ubiegać się o wizę pracowniczą? Jaka jest różnica między wizą pracowniczą a IEC? Czy bez doświadczenia nie ma szans otrzymać FSW? Czy warto szukać pracy nielegalnie jako np CAD desiner? Proszę o każdą radę! Kolejna sprawa IEC... Czy w pierwszym etapie podaje się jedynie swoje dane plus skan paszportu? Czy już na etapie podawania danych należy dokonać wpłaty? Czy wpłaty na konto dokonuje się po złożeniu aplikacji? Mógł by mi ktoś opisać dokładnie proces IEC, co jak i kiedy?
Dziękuję uprzejmie i pozdrawiam!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu #27820 przez Konrad

daniel
na wszystkie pytania sa odpowiedzi na forum. sprubuj opcji "szukaj " w pracym gornym rogu strony. powodzenia.


Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety
Benjamin Franklin

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu #27821 przez Daniel88

Szukam i nie wszystko mogę znaleźć, ale się staram;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 10 miesiąc temu #27823 przez leon

Daniel88 napisał:

bez doświadczenia minimum rocznego nic nie jestem tutaj warty...

z doswiadczeniem 2-5-30-letnim tak samo doputy nie bedziesz mial kanadyjskiej licencji bedziesz tylko Danielem z Polski :

cicic.ca/684/Civil_Engineers.canada?noc=2131#list


P.S. Tak ogolnie , inzynier zagraniczny najpierw musi uzupelnic wyksztalcenie do kanadyjskiego poziomu co zwykle zajmuje 2 lata , potem 4-letnia praca pod kontrola pelnoprawnego inzyniera , potem egzaminy z calosci studiow po ktorych zaliczeniu otrzymuje sie licencje i voila , mozna tytulowac sie inzynierem ( do tego czasu jest to w Kanadzie nielegalne ) .

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  
Czas generowania strony: 0.186 s.

Zaloguj or Załóż konto